Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

bemoci

(vjosi, 2010.07.10 13:34)

Szia!

Ez a lap az én lapom, én szerkesztem - ha választ szeretnél tőlem, akkor légy szíves ne szólíts meg többes számban!

Lentebb már írtam, hogy a félős kutyákkal kapcsolatban mi a teendő. Olvad át ezeket a válaszokat, valamint a nevelés és szocializáció menüpontot is.
Amelyik kutya ennyire félős, az 90 % már így született! Ezek a kutyák nagyon sok türelmet és foglalkozást igényelnek. Legjobb, ha szakember is megnézi a kutyát, látatlanban nehéz pontos véleményt alkotni.
A következő kutyavásárlásnál érdemes odafigyelni, hogy jó karakterű kölyköt hozz majd el, sok gondtól megkíméled magad. (Legjobb, ha te magad választod ki a kutyust!)
Ilyen kicsi kutyának még bőven elegendő a heti egyszeri kutyasuli.

A elkényeztetésről annyit, hogy rossz neveléssel olyan hibák kerülhetnek a kutyába, amik többé nem javíthatók! Főleg nem egy kezdő kutyás esetében.
A kutyanevelés hasonló a gyerekneveléshez - soha nem értettem azokat a szülőket, akik elmajmolták a gyereket, aztán még ők voltak felháborodva vagy elkeseredve.

Jó lenne, ha a kutyavásárlást megelőzné a kutyára való felkészülés: utána olvasás (könyv, internet), hozzáértővel való beszélgetés, kutyasuli meglátogatása.
Hűbele Balázs módjára nem érdemes semmibe sem belecsapni, az mindig csúnyán visszaüt!

mizsomka@gmail.com

(bemoci, 2010.06.26 19:39)

Sziasztok! 2 hónapja apárom meglepett egy régóta várt cane corso-val (Athos). 4 hónapos a kiskedvenc. Első perctől nagyon figyelmes és okos kiskutya volt. Közben jókissé lett elkényeztetve, és szófogadatlanná vált, illetve borzasztóan félős. Sétálni sem tudok már vele. Egésznap sír meg nyávog mint egy kiscica. Ha kutyaugatást hal, akkor mint a nyúl úgy szalad haza. Az utcán csak majdnem hasalva lépeget. Kutyaiskolába készülök vele, mert egyszerűen kezelhetetlenné vált. Kérdésem az lenne, hogy kezelhető lesz-e, visszafordítható-e a folyamat? Mit kéne tennem? Egy teljes nap együttlét után kissé változik és hallgat a szóra. Dehát ő nagymami kedvence, és az elkényesztetés határa a csillagos ég.
Heti egy alkalommal, vagy kéthetente tudnám csak iskolába van, elegendő lehet az elején?

gery

(vjosi, 2010.06.06 11:12)

Ez a kutyafajta elég későn érő, hagyni kell, hogy kibontakozzon. 2-2,5 éves kor mire beérik, mind fizikálisan, mind mentálisan.
Ez idő alatt lehetőséget kell neki biztosítani, hogy úgy ismerje a világot, hogy lássa, az rá nem jelent fenyegetést. Jó, ha időről-időre új élmények érik, ez sokat hozzátesz az egészséges fejlődéséhez.
A kutyasuli mindenképpen jó ötlet! Ajánlom még figyelmedbe a nevelés és szocializáció menüpontot.

szia

(gery, 2010.06.04 22:51)

köszönöm szépen tanácsod de ugy veszem észre,hogy kezd megfordulni a kutyus viselkedése most 7-hónapos és sztem most kezd komolyodni nem látok már félelmet de kutyasuliba viszem

gery

(vjosi, 2010.06.04 19:57)

Egy öt hónaposan támadó kutya inkább félelmében vagy bizonytalanságában támad, mint igazi meggyőződésből :-(
Neked is azt tudom javasolni, amit mango88-nak!

mango88@vipmail.hu (Anikó

(vjosi, 2010.06.04 19:55)

Szerintem pontosan a probléma miatt kellene kutyasuliba vinned! Egy jó kutyaiskola nem csak tanít, hanem lehetőséget biztosít a nevelésre és szocializációra, valamint tanácsokat is ad!
Valószínűleg a kiskutya életéből kimaradt a szocializáció. Ezt később sok türelemmel és időráfordítással nagyrészt pótolni lehet.
Ha elolvasod a korábbi válaszokat, hasonló problémákkal már megkerestek itt.
Érdemes nyugodtnak és türelmesnek maradni a "hisztivel" szemben.
Ahhoz hogy a kutyát közösségbe tudd vinni, kellene pár segítő. Közömbös, a kutyára figyelmet nem fordító emberek kellenének (2-3). Ne nézzenek a kutyára, ne vegyék "észre". Beszélgessenek, sétálgassanak. Ne tegyenek hirtelen mozdulatot, ne hangoskodjanak.
A kutyának először azt kellene megszoknia, hogy pár méter távolságból el tudja viselni, minden ugatás és túlzott mozgás nélkül ezeket az embereket.
Ha nyugodtan tud viselkedni, akkor kaphat jutalmat. Ezt a szituációt kell ismételgetni, és fokozatosan haladni afelé, hogy egy ugatás nélkül el tudjon menni közvetlen közel az ember mellett.

helló

(gery, 2010.05.02 22:00)

Sziasztok nekem egy corso szukám van 5-hónapos.Ha az udvaron van ugat de ha valaki bejön akkor visszahúzodik fél és elbújik mi lehet az oka? vagy lesz belőle jó házőrző ha foglakozok vele?mert volt egy boxerem is de az teljesen másképp viselkedett ilyen idős korában ő nem félt és inkább támmadt!

mango88@vipmail.hu

(Anikó, 2010.05.02 21:39)

Hello!
Nekünk is van egy cane corso kan kutyánk 8 hónapos.4 hónaposan került hozzánk.Nagyon odaadó,bújós.Imádjuk!
Egy gond van,nem lehet idegen emberek közé vinni mert morog meg ugat mindenkire,főleg ha más kutya is van a közelbe!Kutyasuliba sem mertük elvinni pont ez végett.
Ilyenkor mit tegyünk?
Aki tud kérem segítsen pár jó tanáccsal!

kilbinger.miklos@teglaszelet.hu

(Kilbinger Miklós, 2010.02.25 19:05)

Nagyon köszönöm a segítséget, megpróbálom!

kilbinger.miklos@teglaszelet.hu

(vjosi, 2010.02.23 19:18)

Örülök, hogy tetszik az oldal :-)
Ha négy hónaposan vetted, és ahonnan hoztad, ott nem foglalkoztak vele, akkor érthető a kutya viselkedése.
Sok türelem és nyugalom kell a kicsihez.
Varázsmódszerek nincsenek, és ez a dolog nem is fog egyről a kettőre javulni. Sok idő kell hozzá.
Ha lehet, vidd minden nap sétálni, de csak pár háznyit. Legyen nálad jutalomfalat (legjobb a felkarikázott virsli), és ha játékos a kutya, akkor labda, kisütőzsák - bármi ami érdekli. Ezzel a két dologgal csald magad után, de soha ne rángasd! a pórázzal. Lehetőleg arra menjél vele elinte, ahol nincsennek kutyák (vagy csak egy-kettő).

kilbinger.miklos@teglaszelet.hu

(Kilbinger Miklós, 2010.02.17 15:47)

Sziasztok!
Nagyon tetszik az oldal! Én egy hónapja vásároltam egy kis Cane corso-t (Tony). Most lesz négy hónapos de egyszerűen nem tudok vele sétálni menni. Bent az udvarba nincs semmi baj, játszik, jókedvű de ahogy kimegyünk az utcára és ugat egyet egy kutya egyből vissza akar menni és kaparja a kaput. Az lenne a kérdésem, hogy genetikailag sikerült mellényúlnom vele vagy ez természetes és el fog múlni. Illetve mivel tudnám rávenni a sétára? Jutalom falatokkal már próbáltam de ez is csak addig működik amíg nincs kutyaugatás. Nagyon köszönöm a segítséget! Üdv: Miki

madmaxbiker@gmail.com

(vjosi, 2010.01.19 18:06)

Egy félresikerült nevelést szakember nélkül nehéz helyrehozni :-( Nincs a közeletekben kutyasuli?
A két szép kant fedeztetésre értetted?
Nem tudom,hogy van-e a kutyádnak törzskönyve, tenyészszemléje, dp szűrése.
Ennélkül nem is próbálkoznék.

kovacsjozsef84@freemail.hu

(vjosi, 2010.01.19 18:03)

Nem volt még bullmasztiffom :-)

tarack3@freemail.hu

(vjosi, 2010.01.19 18:02)

Inkább esztétikai. A fejformát a levágott fülhöz alakították ki. Egy lobobó fül mindig sérülékeny, mellesleg nem is lehet olyan jól tisztántartani, mint az álló fület és nem is szellőzik úgy.
Én ha nincs tapasztalatod, akkor biztos fajtatiszta kutyát ajánlanék, arról legalább majdnem biztosra lehet tudni, hogy mit fog hozni. A keverék kutyák gyártásával meg amúgy sem értek egyet.
Az, hogy a kicsi milyen az alomban, még nem garancia, hogy milyen fog maradni. Egy jó szocializált kutya, egy olyan falkában, ahol tisztázott a rangsor - nem okozhat problémát. Nem helyeslem az agressziót, de a következetes és szeretetteljes nevelést igen. Általában a szukák simulékonyabbak mint a kanok, és könnyebben kezelhetők. Általában :-) de nem mindig. Menj el, és nézd meg a leendő kiskutyád. Ha nem szimpatikus, akkor válassz másikat. Te tudod, hogy milyen típusú kutyát szeretnél, és hogy mennyire tudod majd nevelni.

madmaxbiker@gmail.com

(AKI, 2010.01.18 10:31)

Sziasztok!
Nagyon igényesre sikerült az oldal ,tele van mindenféle okossággal. Respect!
De volna nekem is egy édes corso szukám.De valahogy annyira kolerikus idönként. Az utcából a legnehezebb kivinni úgy hogy ne ugasson és kicsit rángasson(szerintem izgatott és figyelemfelkeltö ugatás a többi kutyának), nagyon domináns fajta. Probálkoztunk már 2 szép kannal de velük is olyan mérves volt ,hogy a kanok nem is nagyon probálkoztak. Persze mindegyik kannal egy-egy alkalmat találkozott mindösszesen. Voltak félrenevelési gondok ezt aláirom(gyakran annyira elkattan a kutya hogy a végén énis és ilyenkor már csak a tettlegesség marad). Bövebben is beszámolnék ha szükséges és talán ezek tekintetében tudtok valamit ajánlani v esetleg segiteni valahogy.

Pár foto róla az alábbi linken.


http://kep.tar.hu/alfacorso/50166608#2

kovacsjozsef84@freemail.hu

(Josti, 2010.01.13 12:23)

Sziasztok! Egy kérdéssel fordulok hozzátok: igaz az, hogy a Cane Corso legalább annyira nyáladzó kutya minta a Bullmasztiff? Köszi

tarack3@freemail.hu

(tarackos, 2010.01.08 01:12)

Kozben tobb kerdes is eszembe jutott. Lesz egy fogokutya-cane corso keverek kiskutyam.Kan es mint kiderult az alomjaban a "falkavezer". Sokan azt mondtak kant semmikeppen ne vegyek,mert kezelhetetlenebb,masreszt meg kicsit megremitett,h vezeregyeniseg a dragam. A vele szuletett tulajdonsagait meg lehet valtoztatni nevelessel,netan harcolni fogunk?:DKoszonom elore is a valaszt!

tarack3@freemail.hu

(tarackos, 2010.01.08 01:04)

Üdv, egy kerdes: mi ertelme a levagott fuleknek,faroknak?Szükséges,vagy esztetikai szempontbol fontos?

Galeria

(Petra, 2010.01.03 08:37)

Koszi,hogy megnezed a galeriat.

Petra
http://www.ninacanecorso.eoldal.hu/

beáta

(vjosi, 2010.01.02 22:50)

Ha a porc be van törve azzal nem igazán lehet mit tenni :-( talán csak be van hajolva.
A levágott fület kötni kell, és írásban nem igazán lehet elmondani, hogy hogyan :-( Én akkor szoktam felkötni, ha már begyógyult a seb. Ügyelni kell arra, hogy mindig úgy legyen felkötve a fül, hogy szabályosan felfelé álljanak, ne dőljenek sem jobbra, sem balra, sem előre sem hátra. Párhuzamosak legyenek. 2-3 nap felkötés után mindig legyen egy nap szünet. Ha fehér leukloplasztal kötöd, akkor nem leszedéskor nem fog nagyon sok szőrt kitépni a ragasztó. A füleket ha nincsennek felkötve, akkor masszírozni kell. Nem lehet előre megmondani, hogy mennyi ideig kell kötni, ez kutyánként változik. Szorgalmasnak és kitartónak kell lenni, a fület addig kell kötni, amíg kötés nélkül is megáll egy hétig, és nem kezd valamerre dőlni. A seges fül széleket Neogranormonnal kell kenni.
A tenyésztőtől kéne tanácsot kérni, hogy mutassa meg, hogyan kell felkötni a fület.
Egy levágott fül magától kötés nélkül SOHA nem fog felállni!!!!


1 | 2 | 3 | 4

Következő »