Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Táplálkozás

Cikkek

A kutya táplálása növekedése során

2008.01.29

A kölyök egészséges fejlődése szempontjából különösen fontos, hogy mennyiségileg és minőségileg helyesen és szakszerűen tápláljuk, hiszen ezzel egész életére megalapozhatjuk fizikai tulajdonságait, tovább fejleszthetjük testi adottságait.

 

Nagytestű kutyafajták helyes táplálása növekedésük során

2008.01.29

A különböző kutyafajták testméretében, testfelépítésében jelentős különbségek vannak. Ezeket az eltéréseket az okozza, hogy az idők során az egyes fajtákat más és más célból tenyésztették ki. Ez a hatalmas genetikai diverzitás azt is mutatja, hogy az egyes fajták tulajdonságai és igényei jelentős mértékben eltérnek, így mások a táplálkozási igényeik is.

 

A fehérje túletetésről

2008.01.29

A hosszú ideig tartó fehérjetúletetésre vonatkozó ismereteink hézagosak. Az állati szervezet fő kémiai összetevői a fehérjék, zsírok, szénhidrátok és ásványi anyagok. A fehérje jelentősége kiemelkedik, mert bizonyos funkcióiban nem helyettesíthető és egyes összetevőit a szervezetnek a táplálékkal, "készen" kell kapnia.

 

A kutya fehérje-, zsír- és szénhidrátszükséglete - 1.

2008.01.29

A ragadozó, húsevő állatok, így a kutya is, egyszerre viszonylag nagy mennyiségű táplálék elfogyasztására képesek.

 

A kutya fehérje-, zsír- és szénhidrátszükséglete - 2.

2008.01.29

 

A kutya fehérje-, zsír- és szénhidrátszükséglete - 3.

2008.01.29

 

A kutya fehérje-, zsír- és szénhidrátszükséglete - 4.

2008.01.29

 

A munkakutya táplálása

2008.01.29

 

A kutyatulajdonosok döntő többségének nem nagyon kell magyarázni, hogy mit értünk munkakutya alatt. Miután azonban ma már rendkívül szerteágazó az a terület, amelyen ilyenfajta kutyák tevékenykednek, annyit mindenképpen tisztáznunk kell, hogy mi magunk milyen feladatokat végző ebeket sorolunk ebbe a csoportba

 

A beteg kutya diétája és a kövér eb fogyókúrája

2008.01.29

A beteg kutyának nemcsak gondos ápolásra és bánásmódra, hanem szakszerű diétára is szüksége van.

 

Mit egyen a vemhes szuka?

2008.01.29

A szuka vemhessége 58-65 napig tart. A vemhesség jelei az első hónap elején jelentkeznek. Az állat feltűnően nyugodttá válik, nem szívesen ugrándozik, a szokásosnál jóval többet pihen, alszik. Étvágya fokozódik. Mivel és hogyan etessük a vemhesség ideje alatt kutyánkat?